Tested beyond limits

Op zoek naar slootsnoeken

Hoe ga ik bij vorst en sneeuw effectief achter de slootsnoeken aan? slootwater lijkt in eerste instantie vaak niet spectaculair voor een snoekvisser. Wie zou vermoeden dat er in deze kleine wateren vaak kapitale snoeken rondhangen in het koude seizoen. Voor geïnteresseerde “aanvallers” zullen mijn tips van vandaag over het onderwerp “slootvissen in de winter” een effectieve brug slaan, zodat u deze ceremonie binnenkort kunt vieren met een mooie snoek.

Vindt de juiste hotspots!

Potentiële snoeksloten kunnen op veel plaatsen worden gevonden, maar bij de keuze moet erop worden gelet dat de sloot ten minste één meter diep is. Langs de vaak monotone structuren zijn slootovergangen of bruggen, tunnels of soortgelijke veelbelovende texturen die zich van de eigenlijkse structuur onderscheiden bijzonder “uitverkoren”.

Materiaal keuze!

Ik kies voor deze vistechniek een 3,60 meter lange doodaashengel (mijn eigen aanbeveling is de Mr. Pike “Classic Bank”) of een 3,90 meter lang model. Ik combineer dit met een vrijloop molen (Mr. Pike “Releaser”). Deze bspoel ik vervolgens met 45 mm nylon lijn (bijv. Quattron Salsa). Ik gebruik ook een 20 of 30 grams Mr. Pike dobber. Last but not least gebruik ik een wartel met een trekkracht van 20 kilo en een stalen leader van minstens 10 kilo met een enkele dreg, ook uit het Mr. Pike assortiment.

Slimme aaskeuze!

Alle soorten dode aasvissen zijn verleidelijk voor de snoek, b.v. alle soorten witvis (natuurlijk alleen die in de betreffende wateren zijn toegestaan), maar ook zeevis zoals makreel, haring, sardines en spiering vinden gretige afnemers. Mijn aasfavorieten blijven echter de inheemse brasem en voorn, omdat die van nature in de meeste wateren voorkomen.

Drie methoden die je meteen kunt proberen!

Methode 1: De dobber montage met een witvis achteraan gehaakt, vrij driftend over de bodem aanbiedend op de bovenvermelde plaatsen.

Methode 2: Hier leg ik een zeevis of een witvis, elk in de staartwortel geaasd, op de bodem op een van de genoemde plekken. Ik kan dit doen met een dobber montage of een klassieke bodem montage. In het laatste geval moet een Mr. Pike drop-back beetindicator worden gebruikt.

Methode 3: Als er geen voor de hand liggende plek of veilige schuilplaats voor de snoek in een sloot is, raad ik aan langzaam te trollen met een voorn in de bek gehaakt. Nogmaals, doe dit met een dobber montage. Om dit te doen, werp de rig uit in het midden van de sloot en beweeg een paar stappen weg van het aas met de beugel van de molen open. Sluit dan de beugel en volg nu heel langzaam het verloop van de geul met de hengel uitgestrekt. Op deze manier zal de slootjager “afstand maken” en vroeg of laat zal hij een hongerige en actieve wintersnoek tegenkomen.

Zelfs een onopvallend slootje kan je veranderen in een XL snoekvanger.

Veel geluk en een goede visserij voor u…

 uw,

Andre Schmidt, Team Quantum

Live van het water

Video's

Meer nieuws