Tested beyond limits

Freak of Nature – Hét kunstaas voor snoek!

Mei is aangebroken en daarmee ook het einde van het gesloten seizoen voor snoek. Vissen op snoek in het vroege voorjaar belooft altijd een buitengewone sensatie. Nu moet je op je hoede zijn en het belangrijkste gereedschap bij je hebben. Het juiste aas speelt een grote rol. Maar niet al het aas is hetzelfde! En zo verneemt u vandaag uit een levendig fanverslag van het afgelopen snoekseizoen, met welk snoekaas Eric Dunzel erin slaagde om met succes kapitaaljagers over de streep te trekken en daarbij zijn persoonlijke droomaas te vinden:

“Beste snoekvissers, ik wil jullie graag vertellen over twee gelukkige visdagen van afgelopen juni, gegarneerd met enkele foto’s.

Mijn boot was klaar om te vertrekken. Ik had het perfect voorbereid in de dagen ervoor om op snoek te vissen. Samen met Lennart Düring (Team Quantum) besloten we op een zaterdagavond spontaan om ons plan de volgende ochtend uit te voeren. Met de metervis altijd in het vizier, zijn we op de bewuste zondag om zeven uur ’s ochtends uitgevaren. Teamvisser Lennart bood me een levensecht kunstaas, de Freak of Nature “Tench” van Quantum aan. Een levensechte replica van een zeelt in de kleur “real tench” moest de rovers het water in de mond doen lopen. Ik nam dankbaar zijn aanbod aan.

We waren amper een half uur aan het trollen en de eerste beet op de zeelt liet niet lang op zich wachten. Helaas bleef de vis maar heel even hangen. Voor de goede orde werd het aas snel gecontroleerd en daarna onmiddellijk weer in het water geland. Dan twee minuten later de klap: mijn PB snoek met een lengte van 96 centimeter! Ik was gewoon helemaal gelukkig en we hadden een uitgelaten sfeer aan boord. Twee uur later, overtrof Lennart mijn vis met een gladde metersnoek. Weer op de zeelt! Deze keer in het “Green Tench” patroon. En er komt er nog een bij: Tegen het einde van onze visdag werd nog snel een snoek van midden 80 gevangen. Een visdag die verdomd goed ging. Lennart was zo vriendelijk om de zeelt daarna aan mij te geven…

De volgende dag stond een herhaling op de agenda voor mij. De rubber hamer, mijn succesvolle kunstaas, werd weer gemonteerd en we gingen het water op. In het begin was het best moeilijk en gebeurde er twee uur lang niets. Maar toen gebeurde het: ik voelde een sterke ruk in mijn handgeleide sleephengel. In het begin kon ik de vis vrij gemakkelijk binnenhalen en vermoedde ik niets groots. Ik was met stomheid geslagen toen plotseling een enorme snoek op 20 meter voor me uit het water sprong. In een flits kreeg ik een adrenalinestoot en begon te beven. Na een gevecht van vier minuten en een paar sprongen van de snoek, had ik eindelijk mijn targetvis in mijn landingsnet. Er was bijna niets meer te zien van de “Freak of Nature” – helemaal ingeslikt! Ik heb het gulzige roofdier toen rechtstreeks opgemeten en mijn persoonlijk record klom tot een trotse 1,21 meter.

Een fantastisch rubber kunstaas voor het slepen op snoek! Nu begrijp je waarom het mijn hart veroverde!

Goede vangst en een succesvol snoekseizoen voor jullie allemaal…

Eric Dunzel”

Live van het water

Meer nieuws